עשרת הדברות לשימור התפקוד המיני

 

1. אל תדחה את הטיפול בשימור התפקוד המיני – גברים רבים ממתינים עד שיושלם הטיפול בסרטן, עד שהסתדרה השליטה בשתן או עד שהוחלט מה לעשות עם ה- PSA שעלה. ככל שתפנה בשלב מוקדם יותר, כך ניתן יהיה להציע לך אפשרויות טיפול רבות יותר ותוצאות הטיפול יהיו טובות יותר.

2. לפני תחילת טיפול כלשהו בסרטן הערמונית, כדאי להשיג מידע לא רק על יעילות הטיפול וסיכוייו לסייע במלחמה במחלה, אלא גם על השלכותיו, כולל השלכות על התפקוד המיני.

3. בנושאי התפקוד המיני – כדאי להתייעץ לא רק עם הרופא המטפל בסרטן (אורולוג, אונקולוג), אלא גם ברופאים המטפלים בבעיות התפקוד המיני. לפעמים הם יכולים לתת מידע חשוב שלא ניתן לרוב על-ידי הרופאים המטפלים בסרטן.

4. אנשי צוות רפואי מתקשים הרבה פעמים לפתוח שיחה בנושא התפקוד המיני – הייה אתה "המפקד העליון" ואל תחשוש ליזום שיחה בנושא.

5. כשמתמקדים במלחמה בסרטן, לעיתים חוששים שני בני הזוג לפתוח בשיחה על נושאים הקשורים בתפקוד המיני. נסו כזוג לשמור על ערוץ תקשורת פתוח בנושא מיניות ולדבר על גם על קשיים וחששות.

6. עשה כל מה שניתן על מנת להימנע להפסקות ברצף הפעילות המינית. לאחר הפסקה, לעיתים לא קל לחזור לפעילות סדירה.

7. הטיפולים לשימור התפקוד המיני לרוב אינם מתנגשים בטיפול בסרטן הערמונית או מורידים את הסיכויים לריפוי. אל תחשוש להיוועץ ברופא אם מתעוררות שאלות הקשורות לשילוב הטיפול בתפקוד המיני והטיפול בסרטן הערמונית.

8. לא תמיד ניתן למצוא את כל סוגי הטיפולים בכתובת אחת. שקול את אפשרויות הטיפול וחפש את הכתובת המתאימה ביותר לקבלת הטיפול שבחרת.

9. אין טיפול המבטיח הצלחה מלאה. אל תתאכזב ואל תרים ידיים אם טיפול מסויים לא עלה יפה. חשוב מיד על טיפול אחר שיכול להתאים לך.

10. חשוב ביותר לעדכן את הרופא המטפל בך בנושאי התפקוד המיני בכל שינוי במצבך האונקולוגי. ביחוד אם קיים שינוי בטיפול האונקולוגי או אם מתעורר צורך בטיפול נוסף.

דר' רענן טל

פורסם בנובמבר 2010

ד"ר רענן טל  היה מומחה בנושא טיפול בבעיות פוריות הגבר ועזר רבות לחולי סרטן הערמונית. ד"ר טל הלך לעולמו  ב 14/6/2019 בגיל 51.

יהי זכרו ברוך

אודות המחבר