סרטן הערמוניתפורום שאלות ותשובות

הקמנו את הפורום כדי שאנשים יוכלו לשאול שאלות, להחליף דעות ומידע, וכן להיוועץ ברופאים מומחים (לרשימה לחץ כאן).
השואלים מתבקשים למסור מידע כמותי (במקרה שהתגלה סרטן הכרחי לציין מדד גליסון וערך ה-PSA),
גיל ותאריכים (תאריך האבחון, מועד הניתוח, וכו')
כך יתאפשר לקבל תשובות מהירות יותר ומדויקות יותר.
בפורום אתה יכול להציג את הכינוי שלך ללא שם משפחה או שם פרטי,
הדוא"ל שלכם לא יוצג אך ישמר באתר במידה ותרצו התייחסות מיוחדת לענינים מאד אישיים.
התגובות מופיעות בהזזה קטנה בדיוק מתחת לשאלותיכם, כך שניתן יהיה לזהות בקלות את שיוך התגובות לשאלות/תשובות
.


לידיעה: כל פעילויות העמותה נעשות על ידי מתנדבים ובמימון תרומות כספיות שמתקבלות.
תרומות יתקבלו בתודה ובברכה
פרטי בנק להעברת תרומות:
שם החשבון: “חיים עם סרטן הערמונית”, בנק הפועלים 12, סניף 746, חשבון 368623

אנו משקיעים מאמצים רבים כדי להעביר לשואלים תשובות אמינות ומעודכנות מפי מיטב המומחים,
אבל אין אנשי העמותה או מי מטעמם אחראים בצורה כלשהי להשלכות של ההתכתבות כאן
ואין היא בשום אופן תחליף להתייעצות עם רופא


צור נושא חדש

4,377 תגובות
  1. פיפס

    4k על הקו האדום. Psa 7. לפני ארבע חודשים בדיקת mri pirads 2 .יש לי הפניה לביופסיה רגילה מאחר שהיא לא מדויקת ועשיתי 4k האם לא כדאי להתעקש על pet ct psma? תודה לעונים.

  2. אריה

    שלום, לאחר ביופסיה אבחנתי ב 4+3=7 .
    המלצת האורולוג היא הסרה רדיקלית.
    האם ש אלטרנטיבה אחרת?

  3. איציק

    עד כמה יעיל לתווח ארוך טיפול פוקלי ?
    האם ניתן (והיה וזה חוזר) לבצע טיפול מסוג אחר

    • יעקב

      איציק
      תנסה לבדוק עם רופא מומחה בתחום זה
      איזה סוג של טיפול פוקלי אתה מעונין לברר קריו / HIFU או אחר

  4. שלמה בן אברהם

    שלום
    שאלה -אם יש כאן בעלי נסיון.
    אני לאחר סדרת הקרנות (ללא תופעות לוואי) ה PSA נמוך
    אבל
    בעיות השתנה מדאיגות , הבנתי שלאחר הקרנות לא ניתן לנתח וגם אין לי כל כוונה לנתח ולהסיר, האם ידוע על טיפול אחר (לא תרופתי שלא עוזר).
    תודה לעונים
    אני יודע שצריך יעוץ מקצועי של אורולוג וגם אעשה זאת בקרוב אבל פונה גם לחוכמת ההמונים
    בריאות לכולנו
    שלמה

  5. בני

    האם יש למישהו מידע על כיסוי עלות טיפול פוקלי עי ביטוח רפואי פרטי

    • יעקב

      הי בני
      כל חברת ביטוח והמדיניות שלה
      תנסה לפנות למזכירה של הרופא המטפל ולמסור לה את סוג הביטוח שיש לך
      אולי היא תוכל לעזור

  6. אבנר

    שלום. בן 73. עברתי כריתה רדיקלית של הערמונית לפני כשבעה שבועות.התחלתי להשתמש בטאדם 5 מ"ג. גורמת לי כאב ראש. האם זה חולף ? אם לא- האם יש תחליף ?
    תודה

    • יעקב

      אבנר
      תשובתה של ד"ר אנה גולוחוב – איכילוב
      לנסות לרדת במינון ל 2.5 דהיינו חמי כדור כל יום
      לקחת לפחות שבוע ואם אחרי שבועה כאב ח״א חולף אז להפסיק כי טיפול בתכשיר זה לא מתאים למטופל
      אם כאבים חלפו להמשיך מינון של 2.5

  7. איציק

    אשמח לראות הקלטה של הוובינר המעולה האחרון בנושא רפואה אלטרנטיבית בסרטן הערמונית .תודה

  8. יעקב

    הי
    לכימו תופעות לואי זמניות ולפעמים גם ארוכות טווח אך לרוב אפשר להתאושש
    יש צריך לבדוק התאמה
    אחרי טיפול חולשה של מספר ימים
    יש לבצע בדיקת מדדים כולל ספירות דם בעת מחזורי טיפול

  9. גרסיאלה

    שלום,
    בעלי חולה בסרטן ערמונית גרורתי. לאחר ירידה משמעותית של ה- PSA עם טיפול הורמונלי חלה שוב החמרה במצבו. ה-PET SCAN האחרון לפני שבוע הראה החמרה של כ-20%.
    מחר אנחנו פוגשים את האונקולוג ובעלי מאוד חושש/כמעט מסרב לקבל כימו בשל תופעות הלוואי וירידה משמעותית באיכות החיים. האם מישהו יכול לתת כמה מילות עידוד או בכלל להתיחס לנושא. תודה, אשתו.

  10. עמית

    אבא שלי בו 74 אובחן בסרטן ערמונית לאחרונה. בדרגת סיכון גבוהה ב 2 מוקדים בערמונית ללא התפשטות.
    הוא בעל מחלות רקע נוספות ולכן הוחלט על טיפול הורמונלי של זריקה eligard פעם בחצי שנה ( למשך שנתיים) והקרנות שאותם מתחיל השבוע באיכלוב
    הוא ואנחנו חוששים מתופועות לוואי של ההקרנות.
    מישהו כאן יכול לשתף מניסיונו? בנוסף אני אמא לתינוק בן שנה האם יש סיכון בכך שאני מללוה אותו?
    אלו עוד שאלות נוספות כדאי לנו לשאול בפגישה הראשונה במכון ההקרנות?

    • יעקב

      עמית
      כדאי לשאול לגבי אמצעי הגנה בזמן קרינה על הערמונית נתנים לאיברים פנימים אחרים (ג'יל)
      מה מספר הקרנות באיזה שיטה
      בזמן הקרנה את בחדר המתנה ואין לך סיכון

  11. ניסים

    שלום,

    אבי אובחן עם סרטן ערמונית גליסון 8-9, PSA 12.
    ביצע Pet-PSMA ונתגלו כמה דברים:

    חזה : אין לראות קליטה פתולוגית של . GA-68 PSMA
    בתי השחי ללא בלוטות מוגדלות.
    הריאות למעשה נקיות.
    מודגמת קליטת PSMA בבלוטות סימטריות במדיאסטינום ובשערי הריאות, מתאימות לבלוטות ריאקטיביות.
    אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי.

    בטן ואגן : מודגמת קליטה פתולוגית של PSMA בערמונית בשתי האונות. קיים רושם של פריצת הקפסולה משמאל.
    מודגמת קליטה פתולוגית של PSMA בסמינל וסיקל הימני ובבלוטות באגן מימין מאחורי האקסטרנל וליד האינטרנל איליאק,
    הגדולה ביניהן 0.5 ס"מ.
    ב- CT בלוטות קטנות מעטות נוספות באגן, ללא קליטה פתולוגית של .PSMA

    עצמות: מודגמת קליטה פתולוגית של PSMA בנגע סקלרוטי עדין בפוביס מימין, קיים אי עצם לידו ובנגע נוסף בסקרום
    משמאל ויתכן גם בסקפולה הימנית.
    הממצאים שנתגלו בריאות, בעצמות ובבטן & אגן זה גרורות? אם כן, מה הטיפול המומלץ?
    אשמח לתשובה מהירה,
    תודה רבה.

    • יעקב

      ניסים
      קשה להשיב לגבי מקרה ספציפי בלי לראות את ההדמיה

      לפי הדו"ח יש חשד לגידול ערמונית ומעורבות משנת של קשריות לימפה באגן ועצם האגן

      אם זה המצב הטיפול השכיח הוא שילוב של קרינה לאתרי המחלה עם טיפול הורמונלי בזריקות וטיפול הורמונלי מתקדם בכדורים
      ממליץ על התייעצות עם אונקולוג\ית מומחה\ית לגידולי דרכי השתן
      בהצלחה
      ד"ר דניאל קייזמן, מנהל היחידה לגידולי דרכי השתן, מערך אונקולוגי, מרכז רפואי תל אביב ע"ש סוראסקי

      \

  12. מרדכי

    סרטן ערמונית בדרגה גילסון 9, מועמד לטיפול קרינתי, לפני 5 ימים קבלתי פירמגון 2 זריקות 120 מ"ג בבטני. (במסגרת טיפול הורמונלי) לאחר מספר שעות נוצרה נפיחות עם קשיות קלה עם אודם מסביב לנקודת ההזרקות, קוטר הנפיחות 4 ס"מ . במהלך 4 הימים האחרונים יש שינוי מועט ואיטי לטובה. האם התופעה ידועה ואם מומלץ טיפול?
    בברכה מרדכי

    • איציק

      נורמלי לגמרי, הכאב ימשך כשבוע , חשוב ביותר לא לשפשף את הבועה שנוצרה לאחר ההזרקה. האחות אמורה להסביר לך את זה.

  13. יורם

    שלום, עברתי ניתוח רובוטי להסרת הערמונית במאי 2020. הייתי עם גליסון 7 (3+4).
    נתוני psa:
    יוני 2020 – 0.07
    אוקטובר 2020 – קטן מ – 0.03
    יוני 21 – 0.03
    ינואר 22 – 0.08
    יוני 22 – 0.12
    לאור התוצאות הנ"ל כיצד עלי לנהוג? אני יליד 1957.
    האם יש לבצע טיפול כלשהו או להמשיך לעקוב.

    • יעקב

      יורם
      באם בדיקת PSA הבא תגיע ל0.2 היתי קובע טור לאונקולוג
      כדאי לא לחכות חצי שנה .

    • איצי באר

      שלום יורם
      בד"כ נהוג להגדיר עליית PSA לאחר ניתוח, לרמה של 0.2 ככשלון ביוכימי.
      כמו כן נהוג ברמת PSA כזו, להציע הקרנות לעריסת הערמונית כפעולה משלימה לניתוח.
      אני הייתי מעדכן את האונקולוג המטפל ומתייעץ איתו בקשר להתארגנות להקרנות כאמור, במידה וה PSA ימשיך לעלות.
      כמו כן הייתי בודק את ה PSA בתדירות יותר גבוהה, נניח כל 3 חודשים כדי להיות עם היד על הדופק ולהגיב, במידה הצורך, בזמן.
      הרבה בריאות.

  14. שרון

    שלום,
    אבא שלי התגלה כחולה סרטן הערמונית, בשל כאבים חזקים מאוד בשרירים אנחנו חושדים בגרורות – היום היה אמור לעבור MRI אך בשל תזוזות של הרגל לא רצוניות מכאב לא היה ניתן להשלים את הבדיקה.
    מבקשת המלצות לרופא מומחה שיוכל ללוות אותנו בתהליך ולהמליץ על הטיפול הכי נכון וחדשני.
    תודה מראש
    שרון

    • יעקב

      שרון
      הרופא שעוסק בהדמית MRI יכול לשקול הרדמה מקומית או אחרת
      אנחנו לא ממליצים על רופאים
      על טיפול הנכון הוא בהתאם למקסימום נתונים (אינפורמציה על גליסון PSA , גרורות ועוד)
      הרופאים אורו-אונקולוגים יוכלו לשקול את אופי הטיפולי בהתאם למצב בריאותו של אבא ורמת סיכון

    • איצי באר

      הי שרון
      אשמח אם תתקשרי אלי
      איצי
      050-8228530

  15. דניראל

    שלום, פורסמה תרופה ביולוגית שמעלימה תאים סרטניים. בשם jemperli, בתאי סרטן אדנוקרצינומה לחלחולת מעי גס, וכתוב שמיועדת גם לסרטן השד. האם יש לה משמעות טיפולית לסרטן הערמונית?

    • יעקב

      שלום
      התרופה היא ממשפחת אימונותרפיה
      יש לה משמעות במיעוט קטן ממטופלי גידול ערמונית גרורתי
      עם שינוי ברקמת הגידול הנבדק בריצוף גנטי
      בהצלחה
      ד"ר דניאל קייזמן, מנהל היחידה לגידולי דרכי השתן, מערך אונקולוגי, מרכז רפואי תל אביב ע"ש סוראסקי

  16. ישראל

    אני חולה סרטן ערמונית גרורתי מלפני חמש שנים ולאחר כימותרפיה הקרנות וטיפול הורמונלי מלפני שנה נתגלו גרורות בעצמות בלבד ו psa החל לעלות אחרי נסיונות עם אבירטרון ואנזלטומיד שלא הועילו התחלתי טיפול ברדיום 223
    Psa לפני טיפול היה 65 כעת לאחר שלושה שבועות מהטיפול 158
    Pospo.alk היה לפני טיפול 198 ולאחר שלושה שבועות 165
    שאלתי היא האם משהוא בתוצאות מצביע על יעילות או חוסר יעילות בטיפול ברדיום 223 . כרגע מקבל טיפול ב דקפפטיל ובאקסג'בה
    בתודה מראש

    • יעקב

      ישראל
      אני ממליץ שתבקש לבצע את בדיקת PET CT PSMA
      ולהשואות את הגרורות לפני טיפול למצב כעת ה PSA הוא לא תמיד מדד מדויק
      כמו כן בהמשך תוכל לשקול לבצע טיפול בליטיציום (לבדוק התאמה )
      האם ביצעתה בדיקות גנטיות – הדבר יכול לתת הכונה בטיפול בהמשך

  17. וייס רן

    שלום רב
    סרטן ערמונית שמוגר ע’י הקרנות וזריקות ,אחרי כשלוש שנים עלה הpsa תוך חמישה חודשים מ0.17 ל0.37,האם קיום יחסי מין יכול להשפיע על רמת הטסטורון,ורמת הpsa.וחזרת סרטן הערמונית????

    • יעקב

      וייס
      הPSA תלוי ישירות מרמת הטסטסטרון
      זיהם יכול לגרום לעלית PSA
      תועץ באורולוג לגבי שימוש באנטיביוטיקה (תנסה לא לקיים יחסים מספר ימים לפני הבדיקה )
      במידה והPSA ממשיך לעלות תפנה לאונקולוג

  18. יעקב דינור

    שלום רב
    ראשית קצת היסטוריה – אני ותיק מאוד בנושא, עברתי לפני מספר שנים את כל ה"חבילה" דהיינו כריתה רדיקלית של הערמונית, 35 הקרנות לאגן (כאשר עדיין לא היה ג'ל ההגנה) וטיפול הורמונלי במשך שנה ומצבי התייצב למעט תופעות הלוואי של ההקרנות – קצת לאחר גמר הטיפולים, פרוקטיטיס חלש בחלחולת הגורם לעיתים לדימומים ביציאות ורק לאחרונה היצרות טוטלית של השופכה.
    לפני כחודש הייתה לי אצירות שתן , הייתי במיון רמב"ם ושמו לי קטטר (בקושי הצליחו עקב ההיצרות), לאחר כשבועיים עברתי ניסיון גמילה מהקטטר שנכשל, ממשיך עם הקטטר וכרגע מחכה לציסטוגרפיה ולפיה יהיה ניתן לחחליט על הטיפול שיינתן.
    אני לחוץ מאוד ובקשתי היא להתייעץ בכתב או בשיחה (עדיף) עם אנשים שעברו/עוברים אצירות שתן וטיפולים עקב היצרות שופכה (לא מכיר אף אחד ולפי מיטב ידיעתי אין הרבה כאלו) ולא עקב בעיות ערמונית (מכיר רבים כאלו).
    כמו כן האם יש לכם רופאים מומלצים שהתמחו בנושא ועם ניסיון בניתוחים של השופכה?
    בתודה מראש
    יעקב

    • איצי באר

      שלום יעקב
      התרומה שאני יכול לתרום לך החא בנושא הפרוקטיטיס.
      אחד מחברנו עבר טיפול בתא לחץ בגלל פרוקטיטיס. לדבריו יש אצלו שיפור משמעותי ביותר בנושא הזה.
      אם תרצה אקשר ביניכם.
      איצי 050-8228530

      • יעקב דינור

        שלום איצי

        רב תודות על תגובתך.
        כרגע אני מתמקד בנושא ההיצרות אשר מדאיגה אותי מאוד.
        בשעה טובה אני אמור לעבור תוך שבועיים ציסטוסקופיה בהרדמה מלאה ולפיה ייקבע איזה ניתוח יבוצע (הרחבות לא עובדות אצלי).
        כפי שכתבתי בהודעה הקודמת, עדיין לא הצלחתי למצא מישהו שעבר/עובר תופעה כזו של היצרות שופכה. רבים התקשרו או שהופנתי אליהם ואצל כולם אלו היו בעיות עקב ערמונית.
        כנראה התופעה של היצרות שופכה היא נדירה. ממשיך לחפש.

        אגב, יש אנשים שמתקשרים אלי בשאלות בקשר לסרטן הערמונית ואני נותן להם את מה שאני יודע ובאופן עקבי מפנה אותם לאתר שלכם שהוא מעולה בכל קנה מידה.
        תודה, שבת שלום ורק בריאות
        יעקב דינור
        052-3444867

  19. דניאל

    האם טיפול Tookad, נמצא ואושר לטיפול בסל הבריאות, באיזה בתי חולים מבצעים אותו כיום.?

    • יעקב

      דניאל
      הבית חולים שעסק ב Tookad בארץ שיבא(תל השומר )
      להערכתי לא נמצא בסל הבריאות
      ראה את הנסוי הקליני NCT04225299 אשר מצביע שהנסוי קליני ימשך עוד מספר שנים

  20. יעקב

    דניאל
    קשה להתיחס ללא אינפורמציה על מצבך -מאמר מקיף על הנושא תמצא
    במאמר של NCCN
    Active Surveillance in prostate cancer The 2021 Controversy
    גם בית חולים בניו יורק MSKCC מתיחס לנושא

    • דניאל

      שלום יעקב תודה על התשובה והמידע, אני כפי שציינתי על פי כל המדדים שייך למעקב פעיל, מצד שני גיורא איילנד טוען שזה הדבר הכי גרוע להמתין שזה יחמיר. אלה שתי גישות מנוגדות, בעיני זו סוגיה קשה מאוד ועקרונית, לי יש כרגע לפחות הבנה, שאדם צריך לראות את כל התסריט ולקבל החלטה עקרונית אם הוא רוצה טיפולים פולשנים או לא, זה גם מה שאמר לי מומחה, שרב האנשים לא יכולים נפשית לחיות עם המחשבה שיש נגע סרטני ולא טיפלו בו. אני נמצא בצד השני, משני טעמים, 1, לאבי היה סרטן גליסון 6 הכי קל שיש, חי איתו עד סוף ימיו ללא טיפול, שזה ניסיון טוב, 2, הבנתי שירידה באיכות החיים מתרחשת בכל טיפול פולשני, 3, שבהרבה מקרים הסרטן מתפשט גם לאחר טיפול פולשני קאינות וכריתה, זה גם כולל את מה שאיילנד תיאר טיפולים קלים במצב התחלתי, הם גם פולשניים וגם לא זבנג וגמרנו, . בנוסף גם כשרןאים את כל ההדמיות ובדיקות לא פולשניות מבינים שבסוף צריך ביופסיה, שזה תחילת הפולשנות בגוף, ואז, שאתה קורא היסטוריה של מקרים 1 מבין שרב הגרוררתים לא נעצרים, מי שלא גרורתי במילא לא מגיע לטיפולים פולשנים רק ביופסיה, 2,שגם בפט סיטי, בסוף נדרשים לטיפול פולשני, אלא אם עוברים לטיפול מערכתי בליטציום שלא מתאים לכולם. מסקנות, מה אני מבין מזה? שמי שבמעקב ועבר 4kscore, באחוז נמוך מאוד, צריך לחיות עם הסיכון הקטן שיתפתח סרטן ,סביר להניח לא גרורתי, גם אם יש ממצא מסוים בהדמית mri, או אפילו גליסון 6 בביופציה. מסקנה אישית, אם ניתן להמנע מכל טיפול פולשני, זה עדיף בתנאי שאתה מסוגל לחיות ללא חרדה לגבי עצם קיומו של הסרטן בגוף, רב האנשים לא יכולים לחיות כך. אולי הזמן יביא פתרונות טובים וחדשים.

      • יעקב

        דניאל
        ראה את הרצאתו של ד"ר רועי מנו -רופא בכיר באיכילוב
        מה 20.02.22 על מעקב פעיל
        הרצאה מוקלטת באתר "חידושים בטיפול בסרטן ערמונית "

  21. דניאל

    קרטתי את המאמר של גיורא איילנד, הדגש בו על טיפולים בשלב המוקדם, ולא מעקב פעיל.
    מציין 3 דיטות דמתאימות לדלב מוקדם, בגלל מיקום הגידול שלא מפושט וכו.
    והדגש שלא לטפל בהתחלה, כאשר מעקב פעיל זה הדבר הכי לא מומלץ.
    מונה 3 שיטות, חימום alfa dart,קריותרפיה,tookad.
    3 השיטות פולשניות מקומיות, ובכל המאמרים מצוין שבד"כ נעשות ביחד עם לפני אחרי הקרנות רגילות.והן עם תופעות לוואי די דומות לניתוח.
    מצד שני, פרופ בניאל במאמר מציין שמעקב פעיל זה פרקטיקה נכונה כי זה לא משנה באיזה שלב אתה מתחיל את הטיפול, הטיפוליעיל בכל שלב, ויש לטפל רק אם יש החמרה, כלומר איכות חיים חשובה הנה ציטוט.
    פרופ בניאל:
    מעקב פעיל ורציף כולל בדיקות דם, בדיקת PSA, MRI וביופסיות חוזרות של הערמונית, ונועד לגלות אם הגידול גדל או הופך אגרסיבי. ניתן להמשיך במעקב ולהימנע מטיפול כל עוד הגידול אינו משפיע על הבריאות ועל איכות החיים. אם מתפתחים תסמינים או שתוצאות הבדיקות מצביעות על שינוי לרעה, ייפסק המעקב ויינתן טיפול. מחקרים מוכיחים כי טיפולים לסרטן הערמונית יעילים באותה מידה אם הם ניתנים בשלב מוקדם או מאוחר יותר.

    אני נמצא בדיוק בשלב הזה
    ומתלבט אם להשאר במעקב פעיל או ללכת לטיפול אחד ממה שציין איילנד במאמר.

    כמובן שזה קשור למצב האישי של כל חולה, אבל עדין השאלה שלי העקרונית מה הגישה הנכונה, מעקב פעיל או טיפול כל עוד הגידול קטן מאוד.
    זה הדבר שמנוגד בין שתי הגישות.
    אודה אם תשיבו לי בעניין.
    תודה

    • דניאל

      הודעה מתוקנת, תיקון ההודעה איות.
      קראתי את המאמר של גיורא איילנד, 2017, הדגש בו על טיפולים בשלב המוקדם, ולא מעקב פעיל.
      מציין 3 שיטות שמתאימות לשלב מוקדם, בגלל מיקום הגידול שלא מפושט וכו.
      והדגששלו הוא שהגישה שלא לטפל בהתחלה, כלומר להיות מעקב פעיל זה הדבר הכי לא מומלץ.
      מונה 3 שיטות, שמתאימות לשלב הראשוני, חימום alfa dart,קריותרפיה,tookad.
      רטשית יש לציין, שגם ה
      3 השיטות הן ניתוחיות, פולשניות מקומיות, ובכל המאמרים מצוין שבד"כ נעשות ביחד עם לפני אחרי הקרנות רגילות.והן עם תופעות לוואי די דומות לניתוח. וגם אינן פותרות את הבעיה לגמרי. כי לפי המאמר, של איילנד הן כביכול מסיימות את הבעיה.
      מצד שני, פרופ בניאל במאמר מציין שמעקב פעיל זה פרקטיקה נכונה כי זה לא משנה באיזה שלב אתה מתחיל את הטיפול, הטיפוליעיל בכל שלב, ויש לטפל רק אם יש החמרה, כלומר איכות חיים חשובה הנה ציטוט.
      פרופ בניאל:
      מעקב פעיל ורציף כולל בדיקות דם, בדיקת PSA, MRI וביופסיות חוזרות של הערמונית, ונועד לגלות אם הגידול גדל או הופך אגרסיבי. ניתן להמשיך במעקב ולהימנע מטיפול כל עוד הגידול אינו משפיע על הבריאות ועל איכות החיים. אם מתפתחים תסמינים או שתוצאות הבדיקות מצביעות על שינוי לרעה, ייפסק המעקב ויינתן טיפול. מחקרים מוכיחים כי טיפולים לסרטן הערמונית יעילים באותה מידה אם הם ניתנים בשלב מוקדם או מאוחר יותר.

      אני נמצא בדיוק בשלב הזה
      ומתלבט אם להשאר במעקב פעיל או ללכת לטיפול אחד ממה שציין איילנד במאמר.
      ממה שקראתי ב3 השיטןת שציין יש גם תופעות לוואי מבטצפול דומה לניתוח, וזה לא פותר את הבעיה לגמרי.
      כמובן שזה קשור למצב האישי של כל חולה.

      אבל עדין השאלה שלי העקרונית מה הגישה הנכונה, מעקב פעיל או טיפול כל עוד הגידול קטן מאוד.
      זה הדבר שמנוגד בין שתי הגישות.
      האם מעקב פעיל זו גישה שהוכחה במחקרים כשגויה יותר מנכונה?
      והאם באמת אין בעיה בלהתחיל את הטיפול בשלב מאוחר יותר?
      זו דילמה קשה.
      האם ההתחשבות בנתונים ההתחלתיים של המטופל שנוטים למעקב פעיל הינם לא נכונים? למשל psa מתחת ל4, 4kscore באחוזים נמוכים בתוצאה. וכו.

      אודה אם תשיבו לי בעניין.
      תודה

  22. חיים

    התחלתי לסבול מבריחת שתן האם מישהו יכול לייעץ לי, לתת לי טיפים, מה לעשות (כגון במה להשתמש/מה לקנות כדי לא להרטיב את השמיכות בלילה, כדי שסימני שתן לא יראו על המכנסיים בשעות היום, או כל דבר אחר שיכול לעזור לי. זה חדש עבורי ואיני יודע מה לעשות).

    • יעקב

      חיים
      פתרון מידי חיתולים למבוגרים
      תגש ליחידה אורולוגית שיתרגלו אתך קיגל ושיטות אחרות

    • דניאל

      מניסיון רב שנים. אבי סבל מבריחת שתן לאחר שעבר ניתוח, כבר היה מעל 80. החיתולים השלמים אינם נוחים ומקשים במקרה של צורך לגשת לשירותים גדולים כלומר לא רק מתן שתן. הפתרון שמצאנו לאבי שעבד מצוין.
      זה פד תחבושת סופגת של חברת depend אובר נייט מספר 6, צבע האריזה סגול, יש עיגולים עם סימן המספר שמציין את העובי ורמת הספיגה, 6 זה סופג טוב, או פד של סופר פארם ללילה, מעט יותר עבה, תלוי בנוחות שלך. הפד דפנד היה מצוין לאבי. מבחינת נוחות וספיגה
      הפדים האלה נמכרים כביכול לנשים.זה לא צריך לשנות לך, מה שחשוב זה השימוש שלך בו, מיד תבין איך ולמה. היא סופגת מצוין, ואתה לובש תחתונים לא בוקסר רופף אלא מאץ' – טונים מעין מכנס צמוד, את הפד אתה שם מקדימה לאורך מכניס אותו לאורכו עד למטה, מתחת לאיבר המין והאשכים, בלבד,כך שזה מכסה את כל הקדימה עד בין הרגליים. שזה בעצם מקום ההרטבות מדליפת השתן, וזהו זה , השאר נוח, לכל פעילות. ולא מנפח את המכנסיים כמו חיתול שלם. כלומר במקרה של דליפת שתן הוא נספג בפד, לא מרטיב את המכנסיים ובדכ לא את התחתונים, כאשר אתה ברחוב מחוץ לבית, אתה לוקח איתך פד רזרבה, במקרה דליפה, אתה ניגש לשירותים הקרובים במקרה של בריחת שתן, מוציא את הפד הרטוב מנקה עם מגבון לח את המקום, שם את הפד הנקי הרזרבי שנתפס בתוך התותונים מקדימה שוב. וזהו בדיוק דקה. זה להבדיל ממה שממליצים לחיתול שלם שצריך ללבוש אותו כמו מכנס, שמאוד מקשה על החלפה כשאינך בבית וגם במקרה שרוצים ללכת לשירותים גדולים לא רק מתן שתן. מה שהצעתי לך, זה פתרון שעבד לאבי מצוין בבית ובחוץ. בהצלחה. ברגע שתנסה תראה שזה ממש קל ומזחרר מהלחץ מה ואיך יקרה. הלחץ עצמו גם גורם למץח והגברת רצון לתת שתן. שיש פתרון שהוא נוח אז ההרגשה טובה ונרגעים. כמו כן מעבר לנוחות, גם העלויות של פד דיפנד שציינתי זולות בהרבה מחיתול שלם. בהצלחה.

  23. גרסיאלה

    שלום לכולם,
    עם איצי כבר עשיתי הכרה😉 אבל אשמח לשמוע מכם דעות בעד ונגד טיפול כימו. רמת ה-PSA אצל בעלי עולה שוב והאונקולוג ממליץ על סדרת כימו שבעלי מסרב לעבור בשל איכות החיים הירודה/נשירת שיער/זקן… לצערנו הרב אבירטרון ופרדניזון כבר לא ממש עושים את העבודה. כאמור אודה על תגובותכם בנדון. כל טוב.

    • יעקב

      הי גרסיאלה
      לא מסרת נתונים לגבי גרורות האם הן בעצמות בלבד
      נתן לשקול רדיום 223 קרני אלפא
      טיפול נוסף ליטיציום 177LU שעדין לא בסל אך יעיל לאותם אנשים שבהדמיה נמצאו גרורות PSMA
      מגיע לקולטנים של PSMA דרך דם (לא בסל התרופות) טיפול דרך הורידים.
      כימותרפיה
      אכן יש תופעות לוואי לוקח זמן להתאושש (ישנם סוגים שונים ומינונים שונים)

    • דניאל

      לבעלך כנראה יש אינטואציה חזקה, כי ככל שקוראים רואים שאנשים שמתקדמים בטיפולים לרוב זה תחנות ביניים עד התחנה הטיפול הבא ובכל שלב איכות החיים יורדת. מי שיש לו סרטן שלא מתקדם למעשה לא מגיע לטיפולים, למשל גליסון 6 ללא התפשטות או גרורות. לאבי היה גליסון 6 חי עד גיל מבוגר ללא טיפול. אבל מי שכבר עבר את הסף הזה, יש שרוצים טיפולים לעצירת ההתפשטות ורןאים שבחלק לא קטן מהמקרים גם בכריתה מלאה יש חזרה של המחלה וגרורות, אין טיפול זבנג וגמרנו. בנתיים איכות החיים יורדת, ולא בטוח שזה שווה, האמת שבכל שלב צריך םבחון מה תיהיה ירידת איכות החיים. אני חושב שהסרטן זו מחלה סיסטמית, כלל גופנית מערכתית שהגוף נכנס אליה זה ללא חזרה אחורה ברוב המקרים, מה שמשתנה זה קצב התקדמות המחלה, ואיכות החיים לפי הטיפולים שבוחרים. אני אהיה קיצוני ואגיד לך שלדעתי הנזק והירידה באיכות החיים מניתוחים והקרנות גדול מהרווח או הזמן שנקנה, בעיקר מכריתת הבלוטה, קראי מאמר של גיורא איילנד כאן באתר. בשיחה עם מומחה גדול אורולוג אונקולגי, הוא אמר שמעט מאוד אנשים מסוגלים להבין זאת , ולהכיל הכרה בחיים עם סרטן פעיל ללא טיפולים פולשנים שכביכול יצילו אותם, כי הטיפולים זה עניין זמני. הנזק באיכות החיים גבוהה. אבל שוב רב האנשים לא מסוגלים נפשית לחיות עם ידיעה שלא עשו דבר, לקדם טיפול, ולכן רצים לטיפולים, בעלך כנראה מבין זאת ברמה נפשית פנימית, ואין לו חרדה בכך שלא יכנס לטיפול המשך, כי גם כבר עבר טיפול וחש את ירידת איכות החיים, המומחה אמר שזה שיקול אישי של המטופל מה רמת הסיכון שהוא לוקח מה יכולתו להכיל ידיעה של לא לטפל, לפחות לא פולשני עם נזקים לגוף וירידה באיכות החיים. לכן בעלך במצב מצוין, ולא בטוח בכלל שעוד טיפולים יעצרו באמת את המחלה. זה קשה להבין שאדם מחליט כך. בעיני הוא גיבור. ממה שהבנתי לא באמת מרוויחים זמן חיים ברב המקרים אבל הסבל קשה והפגיעה באיכות החיים קשה. מה כן הציעו פה בפורום, יש טיפולים מערכתיים כמו הליטיציום רק שאינו מתאים לכולם, זה לא פולשני והורס את תאי הסרטן בכל הגוף כולל גרורות. אם לעשות טיפול זה דבר מערכתי שהוכח שעובד.

  24. איצי באר

    גלעד יקר
    אתה צודק, הכדור שאתה נוטל גורם להורדת ה PSA
    דוטאסטריד
    מעכבי האנזים 5 – אלפא רדוקטאז, נוגד אנדרוגנים. הוא מביא להקטנת ה PSA עד 50%. כמו שקרה אצלך.
    ראה למשל כאן:
    https://www.infomed.co.il/drugs/dutasteride/
    עליך להתייעץ עם האונקולוג או האורולוג המטפל לפני ביצוע בדיקת PET-PSMA ובכלל בקשר לשימוש בכדור הזה.
    לגבי מיפוי עצמות, בד"כ אם עושים PET-PSMA אין צורך במיפוי עצמות כי הדמיית PET-PSMA אמורה להציג את כל המקומות בגוף שבהם ישנה רקמות סרטניות.
    כיום משתמשים במיפוי עצמות כאשר יש ספק בתוצאות ה PET-PSMA

    בריאות והצלחה

  25. גלעד

    שלום למלומדים
    בן 65, מאובחן לאחר ביופסיה פיוז'ן עם גליסון (כנראה) 8.
    PSA לפני שנתיים 4 לפני שנה 5 ולפני 4 חודשים מעל 8.
    עכשיו, בטרם יחליט על הקרנות או ניתוח, שולח אותו האורולוג לבדיקת PET-PSMA.
    לפני שלושה חודשים, עקב בעיות בהשתנה התחיל לקחת כדור "ערמונית פלוס" ההשתנה השתפרה וה-PSA ירד מ-8 ל-3.
    על פי העלון הרפואי של הכדור: כל כמוסה מכילה 0.5 מ"ג דוטאסטריד ו-0.4 מ"ג טמסולוסין הידרוכלוריד והתרופה מיועדת לטיפול בתסמינים של הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית.
    שאלות: 1. האם ירידת ה-PSA לא מעידה על כיווץ הסרטן והאם אין בכך כדי לשבש את אמינות בדיקת ה-PET-PSMA העתידית?
    2. האם עליו לעשות גם מיפוי עצמות? 3. האם יש לכם המלצות/שאלות בנוסף לשאלות ששאלתי?
    תודה גלעד

  26. יובל

    גילו לי סרטן הערמונית הגידול גליסון 7 4+3 לא פרץ לקופסית הוצע לי ניתוח או הקרנות ההתלבטות שלי: כשמבצעים ניתוח וחלילה הסרטן חוזר יש קו שני לטיפול בהקרנות , במידה והקרנות זה הטיפול הראשון וזה חוזר מה עושים כקו שני? תודה

    • דניאל

      זו שאלה מאוד חשובה למטופלים , מה יקרה הלאה אם הטיפול לא מצליח, אז ברגע שיש הקרנות וזה חוזר כפי שמצוין בהודעות רבות בפורום, יש טיפולים נוספים החדשני ביותר, זה ליטיציום שהורס את כל התאים הסרטנים בגוף, לא בסל, מתאים לסרטן שתואם לממצאים psma. בpet ct psma.

  27. חיים

    שלום
    בן 71 פעיל מאד. פרוסטטה סרטנית קיימת במשפחה.
    ב-11/2021 PSA עלה מסביבות 2.3 במהלך השנים ל-3.67 בדיקה רקטלית מצאה בליטה. ביופסיה ממצא גליסון 8 והשאר 6-7.
    נפח ערמונית 45 סמ"ק PIRADS 5.
    PET CT בערמונית בלבד
    נפגשתי עם שני אורולוגים (כירורגים) כל אחד בדרכו בחר בניתוח על פני הקרנות. חושש מתופעות הלוואי שתן וזקפה.
    לאור ספרו של איילנד וספורים בפורום. מתלבט באיזו דרך ללכת ומה עוד ניתן לעשות
    תודה

    • yoss

      מציע לך להיפגש עם פרופ' רענן ברגר משיב"א אונקולוג מומחה בתחום

    • איצי באר

      שלום חיים
      ברור שהאורולוגים יציעו לך ניתוח.
      עם גליסון 8 יש סיכוי לתופעות לוואי משמעותיות לאחר הניתוח.
      1. אני מציע לך לדבר עם אונקולוג מומחה בסרטן הערמונית.
      2. אני בהחלט מציע לך לשקול גם הקרנות לערמונית.
      הטכנולוגיה של ההקרנות מאד השתכללה בשנים האחרונות ויש סיכוי טוב למיגור המחלה.
      אתה יכול גם לדבר איתי.
      איצי
      050-8228530

    • דניאל

      אני מציע לך חשיבה בטיפול חדשני ללא ניתוח שהורס את כל התאים הסרטנים. טיפול בלוטיציום. כיווןשבמצבים פיראדס 5 וכו, אמנם לא יצא מערמונית, לעת עתה בממצאים. אבל תלך בחשיבה שלב אחד קדימה, ותניח שכבר התפשטו גרורות שטרם התפרצו והתגלו. יש מקרים שעושים את כל הפורצדורה עם תופעות לואיי קטטרים זיקפה חיתולים וכו. הרעיון בקו זה, להמנע מניתוח ופורצדורות עם תופעות לוואי חמורות. לקפוץ שלב, ולקבל טיפול חדשני להרס תאים בלי ניתוח. כאילו מכסים כבר גרורות, שזה הכי בעייתי, ולבקש טיפול חדשני בלטציום, תשאל אונקולוג, בגיל כזה יש 3 אופציות לא לטפל בכלל, לעשות ניתוחים ולסבול מתופעות לוואי, או לקחת חשיבה בייעוץ על טיפול שנדהמתי שראיתי שקיים. זה כנראה לא בטוח בסל. אבל מכסה 2 בעיות תופעות לוואי קשות בניתוח וגם גילוי והשמדת גרורות.אם יש.
      טיפול בלטציום. בגוגל תכנס יש הסבר באתר שיבא. בהצלחה.
      הערה אם אני הייתי במצב הזה, זה מה שהייתי בוחר עם יעוץ אונקולג מתאים. בהצלחה
      כתבתי לך כי ראיתי שקראת את הספרויש לך רצון להקשיב לרעיונות. הרבה הולכיםלנחתוח והרבה רופאים מנתחים. כדאי לעשות לימוד מה עוד יש באפשרויות.
      https://www.sheba.co.il/%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%9C%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%9F-%D7%A2%D7%A8%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA

      • יעקב

        דניאל
        לא תמיד הטיפול בליטיציום הוא יעיל
        לעתים התאים הם לא PSMA ואז הטיפול לא עובד

  28. עדי נדלר

    אובחנתי בביופסיה פיוזן בסרטן ערמונית גליסון 4+5.בבדיקת MRI כתוב: בבסיס עד מידגלנד אחורית מימין מוקד בקוטר מירבי של 14 מ"מ, רסטרקטיבי, מואדר Pirads 4 ,10001/18
    מגע עם הקפסולה, ללא עדות ברורה לאקסטנציה של הסיגנל מחוץ לגבולות הבלוטה. Psa 6.9 density. 0.12.הופניתי לפט סיטיpmsa. האם הסיכוי נמוך להתפשטות הסרטן בגוף

  29. אלחנן

    שלום
    אני בן 65 התגלה אצלי סרטן הערמונית במדדים 7 PSA גליסון 3+4 הרופא המליץ לעשות הקרנות
    באסותא בתל אביב או בתל השומר
    האם יש מישהו שמכיר את הנושא באסותא ?
    האם מזרקים שם חומר ג'לי לבידוד הערמונית משאר חלק הגוף לפני הקרנות האם מסמנים ב כדוריות זהב מיקום נכון של הקרינה ?
    כמה פעמים צריך לעבור הקרנות שמעתי שהיום יש רק חמש פעמים ?
    אשמח לעזרה וידע בנושא

  30. itzyb

    שלום גד
    1. ההסבר לכך שיש מטופלים שעברו כריתה רדיקאלית ואחרי שנים ה PSA עולה הוא כזה:
    ההנחה היא, שלמרות שהדבר לא נראה בהדמייה ונראה שהסרטן לא פרץ מהקופסית לאחר הניתוח,למרות זאת יש כנראה תאי סרטן בודדים, שלא נראים בהדמיה, שהתמקמו מחוץ לערמונית.
    התאים הללו, כדרכם של תאיי סרטן, מתרבים במהלך הזמן ואחרי זמן מסוים שה בא לידי ביטוי בעליית ה PSA.
    כמובן שבמקרים אלו יש לטפל בכך.
    2. אני מבין את הבעיה. לא יודע על כך שתא לחץ עוזר לענין הזה.
    יש לעניין הזקפה כמה אפשרויות מעבר לכדורים. כגון שימוש במשאבת ואקום או השתלת תותב קבוע או מתנפח לפי הצורך.
    ממליץ לך להשתמש בשירותים של רופא לשיקום מיני.
    — אחת האפשרויות היא: ד"ר אנה גלוחוב.
    https://lwpc.org.il/%d7%93%d7%a8-%d7%90%d7%a0%d7%94-%d7%97%d7%92%d7%99%d7%aa-%d7%92%d7%9c%d7%95%d7%97%d7%95%d7%91/

    — היה לנו בעמותה אירוע זום בנושא. אתה מוזמן להכנס להקלטה בכתובת:
    https://lwpc.org.il/%d7%95%d7%91%d7%99%d7%a0%d7%a8-%d7%93%d7%a8%d7%9b%d7%99-%d7%98%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%9c-%d7%91%d7%9e%d7%a2%d7%a8%d7%9b%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%99%d7%9f-%d7%95%d7%94%d7%a9%d7%aa%d7%9f/

    בהצלחה.

    • דניאל

      סרטן זו למעשה מחלה וכשל סיסטמי כולל בגוף, האיבר שנפגע הוא כנראה החלש והפגיע יותר בגוף של אותו אדם. הראו אנשים שהיתה כריתה מוחלטת והסרטן הופיע בגרורות. קראתי הסברים שונים, זה כנראה קשור למעטפת התא הממברנה, מה מצליח חהכנס ל אים ולגרום לששיבוש. בכל מקרה, אם כל הכאב בסרטן שבו עוסק הפורום הוא כנראה הסרטן עם הסיכויים טובים שלא לגרום למוות. סטיטיסטית ועם טיפול מתאים.

  31. גד

    שלום רב
    בן 59, לפני שנה וארבעה חודשים עברתי כריתה רדיקאלית של הערמונית (גליסון 3+4) לא יצא מהקופסית.
    שתי שאלות:
    1. מה ההסבר לכך שיש מטופלים שעברו כריתה רדיקאלית ואחרי שנים ה PSA עולה (מה פספסתי)?
    2. האם יש מידע לגבי טיפול בתא לחץ לטיפול בבעיות זיקפה?
    כדורים לא עזרו לי, ועד כה לא הסתדרתי עם כל הניסיונות עם הזריקות (מינונים וכמויות) וניסיתי הרבה .

    תודה

    • דניאל

      שלום גד, אני נמצא בשלב דומה לשלך, גיל, אבל לפני, רציתי לשאול אם תוכל לציין מה היתה רמת הpsa שלך לפני התהליך הניתוחי, זה עלה במהירות או שגילו את זה בצורה אחרת, והאם עשיתי בדיקות נוספות לפני הביופציה? האם האופציה היתה ההמלצה חד משמעית, או שהיו חוות דעת אחרות. תודה ובריאות שלמה.

    • itzyb

      שלום גד
      1. ההסבר לכך שיש מטופלים שעברו כריתה רדיקאלית ואחרי שנים ה PSA עולה הוא כזה:
      ההנחה היא, שלמרות שהדבר לא נראה בהדמייה ונראה שהסרטן לא פרץ מהקופסית לאחר הניתוח,למרות זאת יש כנראה תאי סרטן בודדים, שלא נראים בהדמיה, שהתמקמו מחוץ לערמונית.
      התאים הללו, כדרכם של תאיי סרטן, מתרבים במהלך הזמן ואחרי זמן מסוים שה בא לידי ביטוי בעליית ה PSA.
      כמובן שבמקרים אלו יש לטפל בכך.
      2. אני מבין את הבעיה. לא יודע על כך שתא לחץ עוזר לענין הזה.
      יש לעניין הזקפה כמה אפשרויות מעבר לכדורים. כגון שימוש במשאבת ואקום או השתלת תותב קבוע או מתנפח לפי הצורך.
      ממליץ לך להשתמש בשירותים של רופא לשיקום מיני.
      — אחת האפשרויות היא: ד"ר אנה גלוחוב.
      https://lwpc.org.il/%d7%93%d7%a8-%d7%90%d7%a0%d7%94-%d7%97%d7%92%d7%99%d7%aa-%d7%92%d7%9c%d7%95%d7%97%d7%95%d7%91/

      — היה לנו בעמותה אירוע זום בנושא. אתה מוזמן להכנס להקלטה בכתובת:
      https://lwpc.org.il/%d7%95%d7%91%d7%99%d7%a0%d7%a8-%d7%93%d7%a8%d7%9b%d7%99-%d7%98%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%9c-%d7%91%d7%9e%d7%a2%d7%a8%d7%9b%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%99%d7%9f-%d7%95%d7%94%d7%a9%d7%aa%d7%9f/

      בהצלחה.

  32. נעם

    היי , אבי אובחן לפני כשנתיים וחצי בסרטן ערמונית גרורתי, לאחר כבערך שנתיים, שהיה במחקר קליני , החל לפני חודש וחצי טיפול כימותרפי בטקסוטר.
    ברצוני לדעת , האם לאחר כל טיפול כימי מומלץ במהלך ה-48 שעות שלאחר הטיפול להזריק את החומר lonquex? וזאת על מנת להפחית את תופעות הלוואי של הטיפול הכימי.
    כיוון ששמעתי ממטופלים רבים שהאונקולוג המטפל המליץ להם על זה ואפילו כבר מהטיפול הראשון , ז"א עוד לפני שהכדוריות דם נפגעות. משום מה לא הוצע לאבי .
    הייתי שמחה לשמוע על זה יותר על מנת להחליט אם לבקש את זה עבורו או לא.
    בתודה מראש , נעם (:

    • איצי באר

      שלום נועם
      אני מציע לך פשוט לשאול את האונקולוג המטפל. שהוא יסביר לכם מדוע הוא לא מציע את הטיפול לאביך….
      במקביל אני אעביר את שאלתך לאונקולוג שעונה פה בפורום.
      הרבה בריאות לאביך.

  33. משה יעקב

    שלום
    שאלה- לפני 20 שנה נותחתי רדיקאלי ה PSA היה לאחר מכן 0.3 ובמשך השנים עלה לאט ועכשיו הוא 1.9 (לאחר ערכים ללא קפיצה משמעותית חדה במשך כל אותם 20 שנה). גליסון היה 6
    האורולוג חושב שאני צריך לעשות PET CT
    אודה להתיחסות

    • איצי באר

      שלום משה יעקב
      כשהאורולוג שלך ממליץ לך על בדיקת בדיקת PET CT, אני מניח שזו בדיקת PET-CT PSMA שתכליתה לוודא שאין לך גרורות.
      למיטב ידיעתי כדאי שתתיעץ עם אונקולוג מומחה בסרטן הערמונית. (אונקולוג הוא הרופא שמטפל בחולי סרטן, אורולוג בד"כ אמון על האבחון ולפעמים על הטיפול הראשוני).
      בהצלחה…

  34. חיים ר.

    שאלה לגבי מכשיר Verica: ( זה האתר שלהם – https://vertica-labs.com/ )
    1) מעניין אם יש למשהו נסיון עם מכשיר זה ואם ידוע על תופעות לוואי.
    2) עברתי הקרנות לסרטן פרוסטטה – אחרי כשנתיים החלו בעיות זקפה – זקפה חלשה, בעיית זמירה של זקפה. משתמש במשאבה וטבעת – האם מכשיר Vertica יכול לעזור בשיקום כלי הדן שמחזיקים זקפה והאם יש למשהו נסיון בהקשר המכשיר הזה ובעיות זקפה לאחר הקרנו.
    תודה

    • itzyb

      חיים יקר
      1. בקשר למכשיר Verica – שאלה מאד מעניינת. אני לא יודע את התשובה.
      הפנייתי את שאלתך לד"ר אנה גלוחוב, מומחית בשיקום מיני בבלינסון. כשהיא תענה נפרסם את תשובתה.
      2. בקשר לזקפה חלשה שנתיים לאחר ההקרנות – זוהי תופעה ידועה שכשנתיים לאחר הקרנות צצות כל מיני תופעות לוואי. למיטב ידיעתי זה כתוצאה מהתפתחות של צלקות בעקבות ההקרנות. אני מניח שגם אצלך זו הסיבה.
      מה ששכן שימוש בכדורים כמו סיאליס (טדאם בגירסא הגנרית) עוזר בהזרמת דם לפין ובהחלט המומחים ממליצים לעשות ששימוש בו.
      הרבה בריאות….

    • איצי באר

      שלום שוב לחיים ר. ולכלל המתעניינים במכשיר
      סוף סוף הצלחתי לקבל תשובה מוסמכת מאחד המומחים הנחשבים בתחום: פרופ' אילן גרינולד

      שלום איצי,

      אכן, זה אתר החברה, ומכל רוכשי המכשיר עד כה לא דווחו על תופעות לוואי.
      היעילות והבטיחות של מכשיר הוורטיקה נבדקה על 28 גברים עם הפרעה בינונית בתפקוד הזקפתי, אף אחד מהם לא היה אחרי טיפול ניתוחי לכריתה רדיקלית של הערמונית או אחרי טיפול קרינתי ולכן אין כיום נתונים על מידת היכולת של המכשיר לעזור למטופלים במצב זה. על קבוצה זו של 28 גברים, וללא בקרת פלצבו- התוצאות היו מבטיחות וטובות.
      בחודשים האחרונים נרכשו מכשירים רבים. אין לי מידע על הרקע הרפואי של הרוכשים, רק אוכל לומר לך שעד התוצאות לפי דיווח של חלק מהקונים – הוא מצוין, ואין תלונות או החזרות של המכשיר.
      מתוכנן ניסוי כפול סמיות ומבוקר פלצבו בארה"ב שיתחיל בקרוב וגם בו לא כלולים גברים עם סרטן ערמונית או אחרי טיפול לסרטן ערמונית.

      כפי שידוע לך יש הרבה פתרונות לבעיה ואני מציע שיפנו לאורולוגים המטפלים בתחום.
      ישנה אפשרות על ידי החברה היצרנית של המכשיר לרכוש אותו ולעבור טיפול ראשוני ואם איין תוצאות אפשר להחזירו ולקבל חלק מהתשלום חזרה, אין לי מושג כמה ואיך אבל אולי כדאי לך לברר את זה מול החברה. .
      בהצלחה

      פרופ' אילן גרינולד
      מנהל היחידה לנוירואורולוגיה
      רמב"ם- הקריה הרפואית לבריאות האדם

  35. ישראל

    רדיום 223‪
    שלום רב לחברים אני מועמד ‪לקבל טיפול ב רדיום 223 אשמח לקבל מידע ממי שעברו טיפול שכזה. אנא פרטו מצב התחלתי לפני טיפול ולאחר טיפול לכמה זמן הוא עזר וכן משך הטיפול ותופעות לוואי בתודה על המידע שישמש את כל המועמדים לטיפול ברדיום-223

  36. איצי באר

    הודעה מאת מאיר
    שלום רב,
    ברשותי קופסה סגורה של 120 כדורי ארלידה Erleada 60mg שאין לי כרגע צורך בהם.
    אשמח למסור אותם למי שזקוק לכדורים אלה.
    חג שמח בבריאות טובה!
    מאיר 054-4254450

  37. יוסי

    שלום רב,
    בביופסיה רביעית נמצא שיש לי ממצאים עם :
    גליסון 3+4
    PSA=11.2 שעולה בהתמדה בשלוש שנים האחרונות
    PSA חופשי ירד ל- 6 אחוז.
    האורולוג מציע לבצע ניתוח לעומתו האונקולוג מציע לבצע הקרנות.
    אני מתלבט באיזו אופציה טיפולית לבחור.
    בתודה לחוות דעת המומחים.

    • יעקב

      יוסי
      החלטה על אופי טיפול תלויה במספר פרמטרים כגון גיל ומצב בריאותי
      לגבי יחס של PSA I ו FREE PSA הוא פרמטר העוזר בהחלטה לבצע החלטה אך אצלך ישנה תוצאת פתלוגיה

      בניתוח – האם אתה מתאים לניתוח מבחינת מחלות רקע כדאי להועץ ברופא משפחה
      חשוב לברר האם היו לך מחלות קרדיו וסקולריות ,כדאי שתהיה מודעה למספר תופעות לואי
      (עלולים להיפגע עצבים לא תמיד) התכוצות הפין
      בקרינה – מספר תופעות לואי אך אתה לא מורדם .
      הערה : לאחר הקרנות לא מבצעים ניתוח להפך כן (הדבר לעתים מבוצע בהתאם ל PSA אחרי ניתוח

      • יוסי

        תודה לתשוובתך יעקב.
        אני בן 66, בריא ובמצב רפואי טוב מאוד ללא מחלות רקע.
        יחס psa ו-psa חופשי- 0.08.
        איך אני מקבל את ההחלטה האם לנתח או להקרין??
        תודה

        • יעקב

          יוסי
          תדבר עם אונקולוגים
          בדוק תכונות של הגידול (אגרסיביות ,מוטציות)
          תלמד את כל תופעות לואי בכל אחד מהפרוצדורות לטווח קצר וארוך
          בדוא"ל פרטי שלך אוכל לפרט

          • יוסי

            יעקב שלום רב,
            תודה לתשובותיך.
            אשמח ליצור איתך קשר בפרטי.
            איך אני יוצר איתך קשר?
            הרבה תודה,יוסי

    • דניאל

      שלום יוסי, עשית 4 ביופציות. ועל פי הרופאים המלומדים זה מצריך ניתוח וטיפול, לאדם שאינו רופא אין אמנם השכלה רפואית, אבל צריך להבין שכל אופרציה ניתוחית היא לא דבר פשוט, תוכל לקרוא מה השיח בתגובות לאנשים אחרי האופרציות הניתוחיות. זה נראה שהנתונים שלך חוצים כעת את הגבול שמכוון לניתוח או הקרנות בגליסון ורמת psa, עדין, יש כמה בדיקות אחרי ביופציה שניתן לעשות כדי לדעת מה הסיכויים שזה יתפתח למצב סרטן אגרסיבי. אבי היה בסביבות גילך שנתגלה לו וקיבל טיפול מעקב שמרני, לא יכל לעבור ניתוח בגלל מחלת רקע אחרת, במהלך המעקב, מה שקרה שגם היו נסיגות ברמת הpsa,! בלי שום טיפול, ולא הגיע לניתוח וגם חי עד גיל 85 ללא ניתוח. מצד שני כל מקרה לגופו ויתכן שהמקרה שלך מצריך טיפול מיידי, הסיבה היחידה שאני כותב היא שתקרא על הבדיקות שיש שלא תמיד מציעים אותם במסלול הפולשני, לפני הניתוח, יש כמה כאלה, שמנבאות על פי בדיקות מעט יקרות אם מדובר בגידול אגרסיבי שמוביל לסרטן אגרסיבי. הרבה בריאות.ד.א. במקרה שלאבי עשינו אחת ולא ניתחנו, בהחלטה מודעת כי כאמור לא היה ניתן לנתחו בגלל בעיה רפואית וספציפית אצלו זה נעצר בשלב מסוים ולא התפשט, אמנם היינו חייבים לא לנתח בגלל שמצבו הרפואי לא איפשר, אבל רק בחכמת שבדיעבד חי עם זה. אין במה שקאה לאדם אחד להקיש לאדם אחר כמובן. אבל גם שמעתי וקראתי שיש מקרים גם אחרי ניתוח מלא, שיש גרורות זה הצד הקיצוני השני. כנראה שזה משהו גופני מערכתי. בכל לב ממליץ לך לפני ההחלטה לנסות להתייעץ על בדיקות אחרי ביופציה ולפני ניתוח שתוכל להיות שלם ההחלטה. יש כמה בדיקות כאלה, מפורטת במאמרים ברשת גם. רק בריאות.

  38. שמעון

    שאלה: האם יש מישהו שעבר טיפול בהקפאה בסרטן הערמונית? אשמח לשמוע על התהליך והתוצאה.

  39. גורי

    אצל בן זוגי התגלה החודש סרטן בערמונית. גליסון 9 . PSA 0.31 . לאחר PET PSMA התגלה שיש התפשטות לבלוטה מזו-רקטלית.
    הוסבר ע"י האורולוג המנתח שניתוח במקרה כזה אינו אופציה ויש לפנות ל אונקו-רדיולוג לטיפולי הקרנה + הורמונלי
    מחפשים המלצות למי כדאי לפנות ואיזה בית חולים מומלץ (אנחנו מאזור השרון)

    • איצי באר

      שלום גורי,
      בכל המרכזים הרפואיים הגדולים ישנה מחלקת קרינה שנותנת שירותי הקרנות בין היתר לחולי סרטן הערמונית.
      לדעתי בן זוגך צריך להפגש עם אונקולוג (מומחה לסרטן הערמונית) והוא אמור להפנות אותך למכון הקרינה.
      אתה יכול לקבל ממני מידע נוסף בפרטי.
      בהצלחה,
      איצי באר
      [email protected]

    • דניאל

      שלום רב, האם הנתונים שציינתם הם גליסון 9, ו -psa,0.31, המדד psa, מדויק? 0-אפס נקודה 31???
      שאלה אם לא היתה עליה ב psa, איך גילו גליסון 9 -בביופציה? כי בד"כ זה לא שולחים לביופציה ב 0.81 psa.